- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Finantele au planificat emisiuni de obligatiuni de 1 mld. lei in mai

29 Apr, 17:50 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Finantelor a aprobat emisiunea certificatelor de trezorerie cu discont si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, in valoare de un 1 miliard lei, pentru finantarea datoriei publice in luna mai.
Finantele au planificat emisiuni de obligatiuni de 1 mld. lei in mai

Titlurile de stat vor fi adjudecate in urma licitatiilor din 8 mai si 22 mai. La o valoare nominala totala de 200 milioane lei, pentru obligatiunile cu scadenta la 3 ani, statul ofera un randament de 8% pe an.

Emisiunea de titluri cu scadenta la 5 ani este in valoare nominala de 100 milioane lei, statul oferind o bonificatie de 8,25% pe an.

Titlurile de stat cu discont nu sunt purtatoare de dobanda. Ele sunt vandute la un pret initial mai mic decat valoarea nominala, diferenta dintre pretul initial si valoarea nominala fiind numita discont, acesta reprezentand beneficiul cumparatorului.

Totodata, in luna mai, Ministerul Finantelor va organiza doua licitatii pentru emisiuni de certificate de trezorerie, cu scadenta la 6 si la 12 luni, in valoare de 500 milioane lei si 200 milioane lei, vor avea loc in 14 mai, respectiv 28 mai.