- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fortis: profitul diviziilor ABN Amro a crescut cu 17% in 2007, la 1,35 mld. euro

28 Feb, 11:24 • Redactia DailyBusiness
Banca belgiano-olandeza Fortis a anuntat joi ca profitul diviziilor bancii ABN Amro, obtinut din activitatea de baza, a crescut in 2007 cu 17%, la 1,35 mld. euro.
Fortis: profitul diviziilor ABN Amro a crescut cu 17% in 2007, la 1,35 mld. euro

Fortis a adaugat ca se afla „pe calea cea buna” privind finalizarea integrarii diviziilor din banca olandeza ABN Amro, achizitionate in 2007, ca parte a consortiului ce a preluat intregul grup olandez, conform NewsIn.

Jean-Paul Votron, directorul executiv al Fortis, a declarat ca se asteapta ca integrarea diviziei ABN de management al activelor sa fie finalizata in saptamanile urmatoare, urmand apoi divizia de operatiuni bancare private spre sfarsitul anului si divizia de retail si pentru clienti corporativi pana la finele lui 2009.

Fortis, Royal Bank of Scotland si Santander au achizitionat grupul ABN Amro pentru 70 miliarde euro in octombrie 2007, depasind oferta facuta de banca britanica Barclays, care nu intentiona insa sa imparta banca olandeza.

Conform acordului, divizia de operatiuni bancare de investitii si pentru clienti corporativi din Asia a revenit grupului RBS, operatiunile ABN din Italia si Brazilia au fost preluate de grupul spaniol Santander, in timp ce Fortis va prelua divizia olandeza a ABN, precum si operatiuni de administrare a activelor.