- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Fresenius NephroCare Romania investeste 20 mil. euro in centre de dializa

29 May, 16:15 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de servicii medicale de dializa private Fresenius NephroCare Romania anunta investitii de 20 mil. euro in deschiderea de noi clinici pana in 2010.
Fresenius NephroCare Romania investeste 20 mil. euro in centre de dializa

Urmatoarea clinica inclusa in programul de dezvoltare al Fresenius urmeaza sa fie inaugurata in iunie la Bacau, dupa o investitie de 2,7 milioane euro, au informat joi reprezentantii companiei.

In perioada 2008-2009, compania intentioneaza sa deschida alte 5 centre de dializa in Brasov, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Deva. Valoarea totala a investitiilor in clinicile Fresenius NephroCare din Romania se va cifra la peste 20 milioane euro, iar capacitatea totala de tratament se va ridica la peste 2.000 de pacienti.

Clinica de la Bacau, care urmeaza a fi inaugurata de catre Fresenius NephroCare Romania la inceputul lunii iunie, va asigura tratamentul a peste 170 de pacienti.

Compania mai detine in prezent 4 clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta si Oradea, in privatizarea carora a investit 9 milioane euro. Aceste centre asigura tratament pentru aproximativ 930 de pacienti.

Fresenius Medical Care este lider mondial in produse si servicii de dializa, avand o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. In prezent, insuficienta renala cronica afecteaza peste 1,5 milioane de pacienti in intreaga lume.

Fresenius NephroCare Romania este liderul pietei serviciilor private de dializa din Romania, cu o cota de piata de 39% la finalul primului trimestru al anului curent, potrivit estimarilor proprii.

Compania estimeaza cresterea acestei cote la peste 40% pana la finalul celui de-al doilea trimestru.

Prin reteaua sa de peste 2.200 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de aproximativ 174.000 pacienti.