- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali PPF Holding preia la pachet firmele Ardaf si RAI

25 Jun, 14:18 • Redactia DailyBusiness
Generali PPF Holding cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI, a anuntat marti compania.
Generali PPF Holding preia la pachet firmele Ardaf si RAI

In prezent, tranzactia este in curs de aprobare de catre autoritatile de reglementare.

„Romania este o piata strategica pentru noi si una care a inregistrat in ultimii ani cele mai inalte ritmuri de crestere din Uniunea Europeana (UE)”, a declarat Sergio Balbinot, presedintele Consiliului de Administraþie al Generali PPF Holding.

„In urmatorii ani, fundamentele economice excelente ale tarii vor sustine o crestere intr-un ritm cu doua cifre a pietei de asigurari”, a mai spus Balbinot.

Acesta a adaugat ca in urma tranzactiei, cota Generali pe piata romaneasca se va dubla, ajungand la 11,7%, iar forta de vanzari se va majora la 8.000 de agenti in toata tara.

In urma preluarii, Generali ar deveni al cincilea jucator de pe piata romaneasca a asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group (VIG), Allianz, Uniqa si Groupama.

Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt, in care Assicurazioni Generali detine 51% din actiuni, iar grupul financiar ceh PPF Group are 49%.

Grupul italian de asigurari isi desfasoara activitatea in 12 tari din Europa Centrala si de Est: Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia si Kazahstan.

Generali este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin Fata Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. Fata este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Compania de asigurari Ardaf a inregistrat in primul trimestru al acestui an prime brute subscrise in valoare de 149,9 milioane lei (41 mil. euro), in crestere de peste 3 ori (213,3%) fata de acelasi interval din 2007, si a trecut pe profit, cu un plus de 434.380 lei, comparativ cu pierderile de 28,8 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

RAI (Roumanie Assurance International) a afisat in 2007 prime brute subscrise de 7,8 milioane euro.