- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ghetea: Cine plateste cu greu ratele bancare trebuie sa ceara reesalonari

29 Jan, 15:42 • Redactia DailyBusiness
Clientii bancilor, in special companii, care au contractat imprumuturi si simt ca nu le mai pot rambursa, trebuie sa ceara reesalonarea si restructurarea acestora, a spus joi Radu Ghetea (foto), presedintele CEC Bank.
Ghetea: Cine plateste cu greu ratele bancare trebuie sa ceara reesalonari

„Bancile fac eforturi in aceasta perioada pentru reesalonarea si restructurarea creditelor. Clientii care simt ca nu mai pot trebuie sa vina la banca precum la doctor, pentru a nu ajunge in faza executarii silite”, a completat Ghetea, citat de NewsIn.

Conform acestuia, bancile au inceput cu renegocierea creditelor companiilor si vor continua cu imprumuturile acordate populatiei, in cazul carora se cauta inca solutii.

„Cautam metode simple pentru reesalonarea creditelor, astfel incat si operatorul de la ghiseu, consilierul de credit, sa poata, intr-o discutie cu clientul, sa ofere solutii”, a spus Radu Ghetea.

Spre exemplu, a mentionat Ghetea, daca unui client i-au mai ramas 1-2 ani pana la achitarea datoriei, acesta poate plati in perioada urmatoare doar dobanda, cu conditia sa demonstreze ca are inca un venit stabil, a adaugat presedintele CEC Bank.