- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Global Finance devine actionar minoritar la EuroIns, cu 26 mil. euro

30 Jun, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Global Finance, prin intermediul fondului sau South Eastern Europe Fund, finanteaza EuroIns Insurance Group (EIG) cu 26 de milioane euro, in schimbul unui pachet minoritar de actiuni.
Global Finance devine actionar minoritar la EuroIns, cu 26 mil. euro

Global Finance va finanta cresterea organica a EIG, precum si viitoarele achizitii pe care compania le va face in regiune pe piete precum Rusia, Ucraina si Serbia.

Grupul EuroIns Insurance, unul dintre principalii asiguratori ai pietei bulgare, s-a extins si in Romania si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM). Pe piata romaneasca, EuroIns a achizitionat anul trecut Asitrans, una dintre primele 10 companii din domeniul asigurarilor generale.

Grupul are in prezent 300 de sucursale si 700 000 de clienti in regiune si prognozeaza pentru anul 2008 o consolidare a volumului primelor brute subscrise la 95 milioane de euro, reprezentand o crestere cu mai mult de 40% fata de anul 2007.

EIG este o subsidiara detinuta integral de EuroHold, ce opereaza pe piata de leasing, asset management si in sectorul auto.

Global Finance, unul dintre liderii pietei de private equity, opereaza un capital de 850 milioane de euro. De la infiintarea sa, Global Finance a creat 8 fonduri si a facut plasamente in mai mult de 60 de companii, in principal in Grecia, Bulgaria si Romania.

Consultantii financiari ai acestei tranzactii au fost EFG Telesis Finance si EFG Securities Bulgaria.