- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grawe Romania a intrat pe piata asigurarilor generale

11 Nov, 15:30 • Redactia DailyBusiness
Grawe Romania Asigurare a inceput in luna noiembrie sa activeze pe piata asigurarilor generale, dupa 8 ani de la lansarea companiei pe piata asigurarilor de viata, in conformitate cu planul de dezvoltare al companiei, a anuntat marti societatea.
Grawe Romania a intrat pe piata asigurarilor generale

Grawe s-a lansat pe acest segment prin asigurarea completa pentru locuinte si bunuri careia i se poate atasa suplimentar acoperirea daunelor produse de catastrofe naturale (inundatie si cutremur).

„Estimam pentru anul viitor un volum brut de prime pe segmentul asigurarilor generale de circa 1,5 milioane euro, la un numar total de aproximativ 17.000 de noi clienti”, a declarat Peter Kasyk, directorul general al companiei.

Asigurarea ofera doua variante de acoperire Standard si Top, lasand la alegerea clientului personalizarea programului de asigurare necesar, astfel incat sa reprezinte solutia optima. Produsul va fi achizitionat in lei sau euro, se arata in comunicatul companiei.

„Pentru anul 2009 avem ca tinta intrarea pe piata asigurarilor obligatorii a locuintelor prin participarea la pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale”, au spus reprezentantii Grawe.

„Pentru compania Grawe Romania aceasta asigurare facultativa este primul pas pentru a atinge acest scop, produsul fiind usor adaptabil si proiectat spre a fi complementar unei asigurari obligatorii conform definitiei legii”, au adaugat acestia.

Afacerile Grawe Romania au crescut cu 24% la 9 luni

Compania a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, prime brute subscrise de peste 110 milioane lei (30,2 mil. Euro), ceea ce reprezinta o crestere cu circa 24% fata de aceeasi perioada a anului 2007, conform oficialilor companiei.

„Obiectivul nostru pentru anul 2008 a fost sa obtinem o crestere a volumului de prime subscrise de cca. 30%. Conditiile actuale ale economiei mondiale, precum si evidenta reticenta fata de investitii care incepe sa se manifeste in randul populatiei ne-a facut sa revizuim aceasta prognoza la 20%”, a declarat Peter Kasyk.

„Totusi, rezultatele de pana la aceasta data sunt satisfacatoare si ne permit sa ramanem temperat optimsti in privinta anului care vine. Astfel, ne vom urmari planurile de dezvoltare pentru anul 2008 in continuare, strategia de dezoltare de noi produse si de deschidere de noi reprezentante teritoriale urmand a ramane neschimbata”, a adaugat Kasyk.

Acesta a mentionat ca extinderea teritoriala a retelei de vanzare proprii a adaugat in acest an 8 noi agentii si puncte de lucru la cele 44 existente, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai inaugureze inca 2 noi agentii.

„Anul 2008 ne dorim sa ne aduca din nou intre primii 5 asiguratori de viata, iar pentru urmatorii 2 ani ne propunem un loc in primii 15 asiguratori pe domeniul asigurarilor generale, cu un loc 12 in top-ul companiilor de asigurari compozite”, a spus directorul Grawe.

Grawe Romania si-a inceput activitatea in anul 2000 si este membra a grupului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung.