- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Groupama, in negocieri exclusive pentru preluarea Asiban

03 Apr, 11:07 • Redactia DailyBusiness
Groupama a intrat in negocieri exclusive cu cele 4 banci actionare la compania de asigurari Asiban pentru vanzarea participatiilor de 25% detinute de fiecare la societatea de asigurari.
Groupama, in negocieri exclusive pentru preluarea Asiban

Banca Comerciala Romana, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Casa de Economii si Consemnatiuni CEC au ajuns la un acord comun in ce priveste principalele conditii privind achizitia, de catre Groupama International, a 100% din actiunile Asiban, a anuntat Rothschild, banca de investitii ce se ocupa de vanzarea societatii.

Cele 4 banci mentionate sunt in negocieri exclusive pentru a finaliza aceste conditii.

Perfectarea contractului aferent acestei tranzactii va presupune obtinerea prealabila a autorizatiilor necesare cerute de lege. O declaratie ulterioara pe aceasta tema va fi facuta odata cu semnarea contractului.

Groupama, societate de asigurari din Franta, a achizitionat societatea de asigurare BT Asigurari in decembrie 2007, pentru care a platit 100 milioane de euro si OTP Garancia Asigurari in februarie 2008, ultima tranzactie urmand a fi finalizata dupa obtinerea autorizatiilor cerute de lege.

De cumpararea Asiban mai erau interesate Generali, Axa, Uniqa, Eureko, Aegon Fondiaria si Munich Re.

In 2007, Asiban a ocupat locul 3 pe piata asigurarilor, inregistrand prime brute subscrise de 620 milioane lei (185,8 milioane euro).