- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Groupama investeste inca 42 milioane euro in Romania

17 Dec, 13:53 • Redactia DailyBusiness
Groupama anuntat miercuri o majorare de capital suplimentara de 42 milioane euro in Romania, pentru a finanta operatiunile curente si procedurile de fuziune ale celor 3 companii pe care le detine pe piata - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari.
Groupama investeste inca 42 milioane euro in Romania

Banii vor fi folositi pentru a majora capitalul social al celor 3 companii de asigurari: cu 54 milioane lei (14,2 milioane euro) la Asiban, cu 92 milioane lei (24,2 milioane euro) la BT Asigurari si cu 14 milioane lei (3,7 milioane euro) la OTP Garancia Asigurari.

„Aceasta investitie subliniaza inca o data angajamentul pe care l-am luat fata de piata romaneasca”, a declarat Denis Rousset, reprezentantul Groupama in Romania.

Groupama a investit peste 500 milioane euro in Romania de la sosirea sa pe piata, in urma cu un an. Compania intentioneaza sa-si foloseasca experienta si cunostintele, testate deja in 12 tari, pentru a deveni un jucator important in Romania, atat in domeniul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale.

Fuziunea Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari pentru crearea Groupama Asigurari – care va trebui aprobata de autoritati – este de asteptat sa se finalizeze inainte de finalul anului 2009.

Rezultatul va fi o companie puternica de asigurari, cu o retea de 500 de agentii, aproape 3.000 de angajati si peste 11.000 de agenti. Noua companie intentioneaza sa atinga o cota de piata ambitioasa in 5 ani: 25% pe piata asigurarilor de locuinte si bunuri, 20% in domeniul asigurarilor de viata si 15% in sectorul auto.

Strategia fundamentala a companiei Groupama se axeaza pe cresterea profitabila pe termen lung.