- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guvernul Boc a fost validat, marti are loc prima sedinta

22 Dec, 19:15 • Redactia DailyBusiness
Cele doua Camere reunite ale Parlamentului au votat luni seara investirea guvernului Boc. Cabinetul a primit 324 de voturi pentru, 115 impotriva si sase voturi anulate, la o prezenta de 454 de parlamentari.
Guvernul Boc a fost validat, marti are loc prima sedinta

Premierul Boc a declarat ca prima sedinta a cabinetului va avea loc marti, la ora 14.

Premierul desemnat Emil Boc a declarat ca, din calitatea de prim-ministru, va fi garantul respectarii de catre cele doua formatiuni politice a prevederilor „Parteneriatului pentru Romania”.

El a tinut sa precizeze si faptul ca va fi mentinuta cota unica de impozitare precizand ca, simultan, se vor lua masuri de protectie sociala, prin deduceri fiscale, pentru cei care au venituri reduse. „Avem cota unica, dar si mecanismele de a-i proteja pe cei aflati in nevoi”, a adaugat premierul desemnat.

Boc a mentionat ca prioritati asigurarea unui climat economic de stabilitate, protejarea locurilor de munca si crearea de noi locuri de munca, protejarea si cresterea graduala a puterii de cumparare a populatiei, mentinerea cotei unice si acordarea de compensatii fiscale pentru cei nevoiasi, reducerea impozitelor si taxelor, cresterea salariilor si pensiilor, asigurarea independentei justitiei si ridicarea monitorizarii pe acest domeniu, descentralizarea, dezvoltarea agriculturii, atragerea fondurilor europene, demararea unui program national de construire de locuinte, dezvoltarea infrastructurii, asigurarea securitatii energetice, reformarea sistemului sanitar si a celui de educatie, reducerea decalajului dintre rural si urban, cresterea eficientei activitatii parlamentare si consolidarea credibilitatii in Parlament, continuarea reformei electorale si consolidarea rolului Romaniei in UE.