- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Google ia măsuri împotriva angajaţilor. Ce le pregătește celor care lucrează în sistem hibrid

09 Jun, 11:21 • Toma Anca
Google ia măsuri împotriva angajaţilor care nu vin în mod constant să lucreze în birourile companiei, conform regulilor sale referitoare la munca hibridă, relatează CNBC. Majoritatea celor care lucrează în companie sunt așteptați în birouri fizice cel puțin de trei ori pe săptămână.
Google ia măsuri împotriva angajaţilor. Ce le pregătește celor care lucrează în sistem hibrid

Google ia măsuri împotriva angajaţilor. Compania şi-a actualizat politica de muncă hibridă, incluzând urmărirea prezenţei la birou prin intermediul legitimaţiilor, confruntând lucrătorii care nu vin atunci când ar trebui, şi incluzând prezenţa în evaluările de performanţă ale angajaţilor, conform notelor interne vizualizate de CNBC.

Directorul de personal al Google, Fiona Cicconi, a scris angajaţilor un e-mail, în care a afirmat dublarea prezenţei la birou, motivând că ”pur şi simplu nu există un substitut pentru întâlnirea în persoană”.

Desigur, nu toată lumea crede în ”conversaţiile magice pe hol”, dar nu există nicio îndoială că lucrul împreună în aceeaşi cameră face o diferenţă pozitivă. Multe dintre produsele pe care le-am prezentat la I/O şi Google Marketing Live luna trecută au fost concepute, dezvoltate şi construite de echipe care lucrează cot la cot”, se arată în e-mailul lui Cicconi.

Nota ei spune că Google va începe să includă cele trei zile pe săptămână ca parte a evaluărilor de performanţă, iar echipele vor începe să trimită reamintiri lucrătorilor ”care lipsesc în mod constant de la birou”.

Cicconi a cerut chiar lucrătorilor de la distanţă deja aprobaţi să-şi reconsidere modul de lucru: ”Pentru cei care lucrează de la distanţă şi care locuiesc în apropierea unui birou Google, sperăm că veţi lua în considerare trecerea la un program de lucru hibrid. Birourile noastre sunt locul unde veţi fi cel mai conectaţi la comunitatea Google”.

Citește și: Schimbare majoră de la Google. Ce urmează să se întâmple în 180 de țări, începând de azi

Google ia măsuri împotriva angajaţilor

Un document intern separat a arătat că lucrătorii la distanţă deja aprobaţi pot fi supuşi reevaluării dacă compania determină ”schimbări semnificative în nevoia afacerii, rol, echipă, structură sau locaţie”.

Într-o declaraţie pentru CNBC, purtătorul de cuvânt al Google, Ryan Lamont, a declarat: ”Abordarea noastră hibridă este concepută pentru a include tot ce este mai bun de a fi împreună în persoană cu beneficiile lucrului de acasă pentru o parte a săptămânii. Acum, că avem mai mult de un an în acest mod de lucru, integrăm oficial această abordare în toate politicile noastre la locul de muncă”.

Lamont a adăugat că datele legitimaţiilor vizualizate de liderii companiei sunt date agregate şi nu individualizate. Aceste actualizări ale politicii reprezintă cea mai strictă încercare a companiei de a aduce angajaţii înapoi în birourile fizice.

În 2021, după ce s-a confruntat cu reacţii faţă de revenirea la birouri, compania a relaxat planurile de lucru la distanţă şi a spus că se aşteaptă să lase 20% dintre angajaţi să facă telecommuting.

Cu toate acestea, cei mai mulţi angajaţi erau aşteptaţi în birouri fizice cel puţin trei zile pe săptămână începând cu aprilie 2022 şi, la acea vreme, compania a încercat să atragă lucrătorii organizând un concert privat Lizzo, angajând fanfare şi aducând primari pentru a sărbători revenirea.

Google a făcut mai multe încercări în ultimele săptămâni de a reprima scurgerile de informaţii din interiorul companiei. Cu toate acestea, măsurile vin şi pe măsură ce compania îşi reduce amprenta imobiliară, pe fondul unei reduceri mai ample a costurilor.