- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IFN-ul Verida, specializat in ipotecare, si-a lansat operatiunile in Romania

03 Jul, 16:46 • Redactia DailyBusiness
Verida Credit, institutie financiara nebancara specializata in acordarea de credite ipotecare, si-a lasat joi operatiunile pe piata locala.
IFN-ul Verida, specializat in ipotecare, si-a lansat operatiunile in Romania

Compania are ca actionari banca ABN Amro, fondurile de investitii Old Lane (detinut de banca amerciana Citi) si Rubikon (un fond de investitii privat, specializat in companii financiare).

Investitia actionarilor in dezvoltarea companiei Verida se ridica la 100 milioane euro. Pana la finele anului 2009, echipa Verida va numara 150 de angajati in 10 filiale, a anuntat miercuri compania.

Compania estimeaza ca va acorda primele imprumuturi in luna august si isi propune sa devina principalul furnizor independent pe piata de imprumuturi ipotecare din Romania.

Printre produsele puse la dispozitie de companie se numara cele dedicate persoanelor aflate la inceputul carierei profesionale. De asemenea, compania intentioneaza sa lanseze produse speciale pentru liber profesionisti.

Potrivit unui studiu realizat de Verida, 2,4% dintre proprietarii de locuinte din Romania au contractat imprumuturi ipotecare, fata de 60% dintre proprietari, in cazul pietelor dezvoltate.

„In ciuda opiniilor uneori contradictorii referitoare la piata de credite si la evolutia sectorului imobiliar, este incontestabil faptul ca romanii au nevoie de mai mult sprijin pentru a reusi sa obtina o locuinta potrivita – fie pentru a o locui zi de zi, fie pentru resedinte de vacanta”, a declarat Peter Weiss, presedintele ABN Amro Romania.