- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IndyMac, unul din marii finantatori ipotecari americani, a dat faliment

14 Jul, 11:17 • Redactia DailyBusiness
Banca ipotecara IndyMac Bancorp Inc, cu sediul in California, si-a incetat activitatea saptamana trecuta dupa pierderile suferite din cauza crizei creditelor ipotecare. Sistarea activitatii s-a produs la solicitarea arbitrului pietei bancare americane, ce preluase anterior institutia de credit.
IndyMac, unul din marii finantatori ipotecari americani, a dat faliment

IndyMac este este unul dintre cei mai mari finantatori in domeniul imobiliar din Statele Unite ale Americii si a cincea banca americana care a dat faliment in 2008 din cauza crizei creditelor si a celei ipotecare, mentioneaza NewsIn.

Institutia financiara era specializata in acordarea de credite ipotecare, fiind cunoscuta in piata drept o institutie de credit care solicita foarte putine documente justificative de la clienti.

Anterior, IndyMac fusese preluata de arbitrul bancar din SUA. Banca se redeschide zilele acestea sub denumirea IndyMac Federal Bank, sub supervizarea Federal Deposit Insurance Corp (FDIC).

FDIC va cauta un cumparator pentru IndyMac, pentru care a estimat costul falimentului intre 4 si 8 miliarde dolari.

IndyMac se alatura, astfel, celor mai mari falimente din SUA, cum a fost cel din 1984 al Continental Illinois National Bank & Trust Co.