- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ING: Cursul va ramane in intervalul 3,5 – 3,7 lei/euro pe termen scurt

14 Jul, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Leul va fluctua in urmatoarele luni in intervalul 3,5-3,7 lei/euro, o depreciere a leului peste acest nivel nefiind de asteptat, chiar daca fundamentele economice ale Romaniei sunt inca slabe, considera economistii ING Bank Romania in cel mai recent raport Daily Fx Strategy.
ING: Cursul va ramane in intervalul 3,5 - 3,7 lei/euro pe termen scurt

Aprecierea leului din zilele anterioare s-a produs pe un trend regional, aceasta miscare neavand de-a face cu imbunatatirea fundamentelor economice (asa cum a fost cazul Poloniei sau Cehiei), mentioneaza raportul.

Fundamentele economice ale Romaniei sunt slabe si e foarte probabil ca aceasta situatie sa nu se schimbe in scurt timp.

Nivelul la care se afla leul la ora actuala convine bancii centrale, care a sugerat in ultimul timp faptul ca o variatie de curs intre 3,5 si 3,7 lei/euro este sustenabila pentru economie.

In schimb, o scadere a cursului sub nivelul de 3,5 lei/euro va determina cel mai probabil Banca Nationala a Romaniei sa intervina in piata pentru a se asigura ca nu se ajunge la 3,4 lei/euro.

Pe de alta parte, nici o corectie puternica a leului nu e de asteptat, chiar daca dezechilibrele economice persista, deoarece 3,5-3,6 lei/euro este considerat de specialistii ING un nivel de echilibru al leului fata de euro.

Prin urmare, economistii considera ca, cel mai probabil, leul va fluctua in intervalul 3,5-3,7 lei/euro in perioda urmatoare, in functie de sentimentul investitorilor regionali.