- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Interamerican si-a majorat capitalul cu 53%, la 27,59 mil. euro

17 Jul, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Actionarii companiei Interamerican Insurance au decis majorarea capitalului social cu 53%, respectiv 34,46 mil. lei (9,5 mil. euro), pana la 100,11 mil. lei (27,59 mil. euro), a anuntat joi compania.
Interamerican si-a majorat capitalul cu 53%, la 27,59 mil. euro

Majorarea va fi facuta prin emiterea a 34.469.800 actiuni nominative noi, cu o valoare nominala de 1 leu.

Hotararea de majorare a capitalului social apartine in intregime actionarului majoritar al companiei, grupul financiar olandez Eureko B.V. si face parte din planurile sale de investitie pe piata asigurarilor din Romania, se mentioneaza in comunicatul companiei.

„Decizia actionarului majoritar al grupului nostru de companii de a investi anul acesta inca 13 milioane de euro, daca luam in considerare si investitia de 3,2 milioane de euro in compania de pensii, are la baza intentia acestuia de a exploata imensul potential al pietei romanesti de asigurari si pensii”, a declarat Frans van der Ent, country manager Eureko in Romania.

Acesta a adaugat ca o mare parte a investitiei se va orienta catre dezvoltarea liniilor de asigurari de viata si de sanatate, cu scopul de a consolida pozitia detinuta pe piata.

„De asemenea, dorim sa investim intr-un nou sediu central in Bucuresti, care sa corespunda noilor tendinte de expansiune ale grupului, dar care sa ofere si confortul necesar angajatilor nostri”, a mai spus Frans van der Ent.

Noua valoare a capitalului social plaseaza Interamerican Asigurari in topul primelor 10 companii de pe piata in functie de capitalul social, potrivit reprezentantilor acesteia.

In primul trimestru al anului 2008, Interamerican Asigurari a inregistrat pentru toate liniile de asigurari o crestere de 19% fata de volumul primelor obtinut in aceeasi perioada a anului 2007.

Segmentul asigurarilor de viata a crescut in T1 cu 15% fata de perioada similara a anului 2007, primele brute subscrise atingand valoarea de 9,86 milioane euro, in timp ce segmentul asigurarilor generale a crescut cu 21% fata de primul trimestrul al anului 2007.

Interamerican este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 12 tari europene, cu peste 22.000 de angajati.