- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Invadarea permiselor de conducere „valabile” în mediul online. Un astfel de act fals ajunge la prețuri record

31 Aug, 12:03 • Constantin Cristina
Internetul, invadat de anunțuri în care se vând permise de conducere „valabile”. Iată cât costă un astfel de act fals.
Invadarea permiselor de conducere „valabile” în mediul online. Un astfel de act fals ajunge la prețuri record

Permisele de conducere false au acaparat internetul. Anunțurile în care falsificatorii promit oamenilor că vor obține permise de conducere valabile sunt peste tot, a informat digi24.ro.

Citește și: Guvernul Ciolacu aduce modificări privind preschimbarea permiselor de conducere. Școala de șoferi ar putea să nu mai fie obligatorie

Oamenilor li se spune faptul că viitorul act de conducere este înregistrat în baza de date a poliției și că este valabil și în țările europene.

Invadarea permiselor de conducere „valabile” în mediul online. Un astfel de act fals ajunge la prețuri record

Jurnaliștii sursei citate au contactat producătorii de acte false și au spus că este emis în 3 zile și costă 900 de euro. Mai mult, producătorul a precizat cp de patru ani emite aceste acte și nu a avut probleme cu nimeni.

Ei postează constant pe paginile de Facebook zeci de astfel de acte, pentru a arăta că oamenii apelează la serviciile lor. Au mai întrebat alt producător de permise și a întrebat ce categorie vor și dacă au făcut școala de șoferi, apoi a sunat.

„Da, sunt legale, originale.”, a spus producătorul.

permise false
permise false

Potrivit sursei citate, bărbatul a spus că în cinci zile documentul va fi gata. Însă, ca să înceapă producția lui trebuie să îi trimitem fotografie cu cartea de identitate, cu semnătura noastră pe o hârtie albă și o imagine cu noi. Toate acestea vor apărea pe documentul de condus, fiind rețeta de succes a tuturor hoților.

Ulterior, ca să dovedească aptul că sunt permise înregistrate în baza de date a autorităților, ne trimite și o fotografie. Apoi ca să convingă că oamenii apelează la serviciile lor, trimit un clip cu o persoană care despachetează actul abia primit. Iar în repetate rânduri anunță că nu vor avea probleme cu Poliția, dacă îi oprește la vreun control.

Un alt falsificator ne spune că lucrează cu o școală de șoferi. Astfel, dosarele clienților sunt puse printre dosarele elevilor de la școala de șoferi, care au absolvit.

„Nu există o altă modalitate de obținere a permisului de conducere românesc, decât după finalizarea cursurilor unei școli de conducători auto și susținerea și promovarea probelor teoretice și practice. Examenul se organizează numai la serviciile publice comunitare – Regim Permise de conducere și Înmatricularea Autovehiculelor. Orice altă modalitate este ilegală și poate atrage răspunderea penală.”, Marius Petrache, șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Examinări, DRPCIV.

Alte articole: Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție