- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție

16 Mar, 20:35 • Constantin Cristina
Un polițist a cerut mită unei femei pentru a determina funcționari publici să-i obțină printr-un mod fraudulos, permise de conducere.
Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție

Un polițist a fost reținut de DNA după ce a fost prins că a luat șpagă de la o femeie. Bărbatul i-ar fi cerut femeii suma de 15.000, după ce doamna i-a solicitat autorității să-i facă rost printr-un mod fraudulos de două permise de conducere false, a relatat ziare.com.

Citește și: Salarii în Poliție 2023. Ce salariu câștigă un polițist în România, în funcție de grad

Polițistul a cerut mită pentru permise auto false

Un polițist a cerut șpagă
Un polițist a cerut șpagă

Agentul de poliție a fost prins în flagrant când primea suma de 10.000 de euro din suma inițială de 15.000 de euro. Procurorii DNA au deschis o anchetă penală și reținerea polițistului, Victor Daniel Popescu,agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) – Secţia 21, pentru trafic de influenţă, timp de 24 de ore, începând cu data de 15 martie.

„La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinaţi cu eliberarea permiselor de conducere, promiţând cu aceeaşi ocazie că îi va determina pe aceştia să faciliteze obţinerea în mod fraudulos, de către aceasta şi fratele ei, a documentelor respective”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Polițistului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, așa cum prevede Legea, art. 309 din Cod de procedură penală. Acesta urmează să fie prezentat joi la Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte articole: Noi acuzații aduse de polițiști! Sindicaliștii semnalează că bilanțurile IPJ sfidează „legea şi cutumele transparenţei publice”