- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Investitorii au depreciat miercuri leul cu aproape 1%, pana la 3,65 lei/euro

06 Feb, 14:28 • Redactia DailyBusiness
Moneda nationala s-a depreciat miercuri cu 0,9% in raport cu euro ,pana la 3,6579 lei/euro, fata de nivelul de afisat marti de banca centrala, de 3,6249 lei/euro.
Investitorii au depreciat miercuri leul cu aproape 1%, pana la 3,65 lei/euro

Leul a urmat tendinta regionala.

Moneda romaneasca suferise in cursul diminetii o depreciere consistenta, pana la 3,68 lei/euro, dar a reusit sa recupereze circa 3 bani pana la inchiderea sedintei valutare.

„Deprecierea se explica prin faptul ca, dupa ce au crescut dobanzile, cei care vandusera inainte valuta si-au mai inchis din pozitii. Nu este doar cazul leului, ci si al altor monede din regiune, precum forintul, care a pierdut teren pana la 261 forinti/euro”, a declarat Florin Constantinescu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica, pentru NewsIn.

ING Bank Romania a estimat in cel mai recent raport dat publicitatii ca majoarea dobanzii cheie nu va conduce decat la o apreciere a leului pe termen scurt, in raport cu moneda europeana. Intarirea monedei nationale a putut fi, de altfel, observata la finalul sedintei de tranzactionare de luni, cand cursul a coborat pana la 3,60 lei/euro, dupa ce nivelul afisat la inchiderea sedintei anterioare fusese de 3,68 lei/euro.

ING estima in raportul sau ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va recurge la noi majorari ale dobanzii cheie, pentru a putea inscrie inflatia in interiorul intervalului de variatie al tintei pe 2008, de 3,8% plus minus un punct procentual.

La ora 11:15, miercuri, euro valora 1,4626 dolari. Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, incadreaza noua dobanda de politica monetara de 9% pe an.