- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Jerome Kerviel, \”devalizatorul\” SocGen, va fi judecat in libertate

18 Mar, 15:04 • Redactia DailyBusiness
Un tribunal din Paris l-a eliberat marti pe Jerome Kerviel, traderul acuzat ca ar fi provocat bancii franceze Societe Generale pierderi de 4,9 mld. euro, prin intermediul tranzactiilor efectuate pe pietele financiare.
Jerome Kerviel, \devalizatorul\ SocGen, va fi judecat in libertate

Traderul francez a fost detinut in inchisoarea La Sante din Paris, din februarie. Acesta a inaintat cererea de eliberare, sustinand ca punerea sa libertate nu ar putea reprezenta un pericol pentru desfasurarea anchetei.

Conditiile de eliberare interzic traderului sa intre in casele de schimb valutar sau sa ia parte la activitati legate de tranzactii financiare. Totodata, acesta va trebui sa se prezinte saptamanal la politie.

Kerviel nu are voie sa paraseasca L’Ile de Frace, regiune centrala a tarii ce include Parisul, fara permisiunea autoritatilor, si a trebuit sa predea pasaportul si cartea de identitate, la parasirea inchisorii. Lunar, acesta trebuie sa informeze instantele care ancheteaza cazul unde locuieste.

Kerviel se afla in continuare sub investigatie formala pentru abuz de incredere, mentioneaza Reuters. Daca acesta va fi gasit vinovat, ar putea fi condamnat la 5 ani de inchisoare si plata unei amenzi de 370.000 de euro.