- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

JP Morgan ar putea majora de 5 ori oferta de preluare a Bear Stearns

24 Mar, 11:24 • Redactia DailyBusiness
JPMorgan Chase & Co ar putea majora de 5 ori oferta facuta pentru cumpararea Bear Stearns, la 10 dolari/actiune, pentru a calma nemultumirile actionarilor Bear, conform unui articol publicat de New York Times.
JP Morgan ar putea majora de 5 ori oferta de preluare a Bear Stearns

Conform acordului initial, semnat pe 16 martie, JPMorgan oferea un pret de 2 dolari/actiune pentru Bear Stearns, oferta considerata mult prea mica pentru banca de investitii Bear Stearns.

Daca noua oferta ar urca la 10 dolari/actiune, Bear ar fi evaluata la peste 1 miliard dolari. Chiar si asa, pretul este sub o treime din valoarea la care se tranzactionau actiunile pe 14 martie, cu o zi inainte de anuntul initial al fuziunii, relateaza Reuters.

Totodata, noul pret este mai putin de 10% din valoarea la care s-au tranzactionat actiunile in cea mai mare parte a anului 2007.

Conform New York Times, Jamie Dimon, directorul executiv JPMorgan, ar putea considera ca fuziunea este supusa riscurilor dupa ce a primit saptamana trecuta numeroase telefoane de la actionarii indignati.

Printre acesti actionari s-a aflat si omul de afaceri britanic Joseph Lewis, care a cheltuit peste 1 miliard dolari pe aproximativ 12,1 milioane actiuni Bear.

Saptamana trecuta, acesta a spus ca va face tot ce este necesar pentru a-si proteja investitia si ca ar putea incuraja Bear si alte parti implicate sa caute alte acorduri.