- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

JP Morgan Chase: Profit net redus la jumatate in al doilea trimestru

17 Jul, 16:55 • Redactia DailyBusiness
JPMorgan Chase, a treia banca din SUA ca marime, a realizat in trimestrul al doilea un profit net de 2 miliarde dolari, reprezentand mai putin de 50% din rezultatul net din aceeasi perioada a anului anterior, de 4,23 miliade dolari.
JP Morgan Chase: Profit net redus la jumatate in al doilea trimestru

Valoarea unei actiuni a fost in T2 2008 de 54 centi/actiune, comparativ cu 1,20 dolari/actiune, in perioada echivalenta a anului trecut.

Rezultatul net al bancii a depasit totusi asteptarile analistilor, care estimau un castig mediu de 44 centi/actiune pentru al doilea trimestru, potrivit Reuters Estimates, preluat de NewsIn.

Scaderea profitului trimestrial al banci s-a produs pe fondul deprecierilor de active de 1,1 miliarde dolari de la divizia sa de investitii.

„Ne asteptam ca mediul economic sa fie in continuare slab, mai mult decat atat, sa slabeasca in continuare si ca pietele financiare sa fie amenintate de stres”, a declarat Jamie Dimon, directorul executiv al bancii.

JP Morgan Chase, grup bancar cu sediul la New York, care a cumparat in mai banca Bear Stearns, a supravietuit crizei creditelor mai bine decat alte companii asemanatoare si a evitat, pana in prezent, deprecieri mari de active dupa aparitia crizei de pe pietele financiare.