- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

KazMunaiGaz ar putea reduce productia de petrol in 2009

19 Dec, 10:25 • Redactia DailyBusiness
Compania petroliera kazaha KazMunaiGaz, actionarul majoritar al The Rompetrol Group, estimeaza profituri in scadere puternica in 2009 si a anuntat ca ar putea reduce productia la unele zacaminte pe care le exploateaza, daca petrolul se ieftineste sub 40 dolari/baril.
KazMunaiGaz ar putea reduce productia de petrol in 2009

Directorul executiv al KazMunaiGaz, Kairgeldy Kabyldin, a spus ca firma pe care o conduce va inregistra castiguri de circa 90 miliarde tenge (746 milioane de dolari) in 2009, mult sub nivelul de 390 miliarde tenge estimat pentru anul in curs.

Productia nu va mai fi rentabila la unele dintre zacamintele KazMunaiGaz, daca pretul petrolului va continua sa scada, a mai spus seful companiei.

„La 40 dolari/baril, vom mentine productia la nivelul actual, insa daca pretul coboara sub 40 dolari, va trebui sa oprim productia la zacamintele cu randament mic”, a declarat Kabyldin.
El a precizat ca productia totala a companiei ar putea scadea cu 500.000 de tone, de la nivelul de 17 milioane tone planificat pentru acest an.

Subsidiara KazMunaiGas Exploration and Production, listata la bursa de valori londoneza, exploateaza cele mai vechi zacaminte din vestul Kazahstanului.

Kabyldin a spus, de asemenea, ca firma pe care o conduce ar putea renunta la proiectele de dezvoltare, cum ar fi constructia de rafinarii petroliere in Georgia si Turcia.