- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

KFC a inregistrat anul trecut in Romania o crestere a afacerilor de 25%

20 Jan, 12:17 • Redactia DailyBusiness
Lantul de restaurante KFC a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 48,2 milioane de euro brut (40,5 mil. euro net), in crestere cu peste 25% fata de 2007, a anuntat marti compania.
KFC a inregistrat anul trecut in Romania o crestere a afacerilor de 25%

„Anul 2008 a insemnat pentru KFC o crestere a numarului de restaurante, prin deschiderea a 8 noi locatii. Au fost inaugurate in Bucuresti KFC Beldiman, un restaurant in Baneasa Shopping City si in Liberty Center, iar in tara – noi locatii in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad”, au spus reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

La sfarsitul lunii decembrie a fost inaugurat si primul restaurant KFC de peste granita, in centrul comercial MallDova din Republica Moldova.

Reprezentantii KFC au declarat ca planurile de dezvoltare ale companiei au in vedere extinderea retelei si in 2009, cand sunt programate in medie 8 deschideri noi, din care cel putin doua in Bucuresti. Prima unitate KFC ce urmeaza a fi inaugurata in Capitala, la sfarsitul acestei luni, va fi situata in zona Garii de Nord.

KFC (Kentuky Fried Chicken) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis in 1996 pe locul fostului magazin Leonida din Bucuresti. In medie, in toate restaurantele KFC din tara se vand zilnic aproximativ 1,7 tone de aripioare picante, peste 3 tone de Crispy Strips si peste 2 tone de bucati de pui.

Compania a investit 8 milioane euro, in peste 10 de ani de prezenta pe piata autohtona. In cele 32 de restaurante KFC lucreaza peste 1.200 de angajati.