- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Kraft Foods Romania: Pralinele, cel mai dinamic segment al pietei de ciocolata

17 Oct, 11:41 • Redactia DailyBusiness
Segmentul pralinelor are evolutia cea mai dinamica in cadrul pietei produselor din ciocolata, cu o crestere in 2007 de peste 25% in volume vandute si de aproximativ 40% ca valoare a vanzarilor, potrivit estimarilor Kraft Foods Romania.
Kraft Foods Romania: Pralinele, cel mai dinamic segment al pietei de ciocolata

„Consumatorul roman devine din ce in ce mai sofisticat, orientandu-se spre produse de o calitate superioara. Segmentul de praline premium a ajuns astfel sa detina o pondere de 30% in valoare in anul 2007 cu o crestere de aproximativ 60% fata de anul precedent”, au precizat reprezentantii Kraft Foods Romania.

Tinand cont de evolutia pietei de ciocolata, compania a lansat marca de ciocolata de origine belgiana Côte d`Or, ce va completa portofoliul propriu de marci de pe piata romaneasca: Poiana, Milka, Africana, conform lui Lachlan Grave, noul director general al Kraft Foods Romania.

Pralinele Côte d’Or sunt disponibile in trei formate diferite – 30 grame, 150 g si 210 g.

Portofoliul Côte d’Or numara peste 200 de produse diferite (de la tablete, batoane, pasta de ciocolata, bouchee-uri si praline rafinate) ce se vand in peste 30 de tari de pe toate continentele.

Peste 45.000 de tone de Côte d’Or se vand intr-un an, ceea ce inseamna ca aproape 1 milion de produse Côte d’Or sunt consumate in fiecare zi.

Kraft Foods Romania este o filiala a companiei americane Kraft Foods cu experienta de peste 100 de ani in produse alimentare.

Marcile Kraft se vand in peste 150 de tari din intreaga lume, 9 dintre acestea generand venituri de peste 1 miliard de dolari: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 (NYSE:KFT) si Indicii Dow Jones si Ethibel.