- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

La Caixa discuta modalitatea de preluare a Libra Bank

25 Jun, 11:16 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Libra Bank discuta cu banca La Caixa semnarea unui acord care poate fi de vanzare, de parteneriat sau o alta forma de preluare.
La Caixa discuta modalitatea de preluare a Libra Bank

„Preluarea Libra Bank de catre La Caixa nu este un zvon, ci o realitate”, a declarat Emilian Bituleanu, presedintele bancii, citat de NewsIn.

„S-au parcurs mai multe etape importante in procesul semnarii acordului, insa momentan actionarii discuta cu banca spaniola daca vor bate palma pentru o vanzare, un parteneriat sau o alta forma de preluare”, a mai spus Bituleanu.

El a precizat ca din punct de vedere administrativ, au fost stabilite toate procedurile pentru acest pas si sunt foarte putine sanse sa apara ceva care sa impedice procesul de preluare.

Banca spaniola La Caixa, cu care actionarii actuali sunt in negocieri, este lider pe segmentul bancar de retail din Spania si este prezenta deja pe piata romaneasca printr-o sucursala.

Libra Bank este controlata in prezent de fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.

Libra Bank este orientata spre nisa profesiunilor liberale, volumul de credite acordate pe acest segment reprezentand la finalul anului trecut aproape o treime din portofoliu.