- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Lactalis intra in Romania prin achizitia LaDorna

21 Apr, 11:34 • Redactia DailyBusiness
Grupul francez Lactalis, unul dintre liderii pietei de lactate din Europa, a finalizat de curand preluarea diviziei de lactate a grupului LaDorna, a informat luni compania locala.
Lactalis intra in Romania prin achizitia LaDorna

Companiile nu au comunicat valoarea tranzactiei, aceasta fiind estimata, conform unor informatii aparute in presa, la 80-100 mil. euro.

Prin aceasta achizitie, grupul Lactalis is consolideaza prezenta in sud-estul Europei, zona cu un potential de afaceri puternic, fiind activ deja in Serbia, Moldova, Ucraina si Grecia, unde grupul LaDorna a dezvoltat propria structura de distributie si vanzari.

Totodata, grupul Lactalis se angajeaza prin preluarea diviziei de lactate a grupului LaDorna sa dezvolte activitatile companiei locale prin noi investitii in domeniu si prin extinderea zonelor de colectare de lapte.

„LaDorna reprezinta in Romania o puternica traditie a produselor de calitate, o marca, ce a fost construita si deja consolidata de-a lungul anilor cu o notorietate deosebita! Vom dezvolta aceasta companie deja organizata pe principii compatibile cu cele ale grupului nostru”, a declarat Emmanuel Besnier, presedintele grupului Lactalis.

Presedintele grupului LaDorna, Jean Valvis, si-a exprimat certitudinea ca aceasta tranzactie cu Lactalis reprezinta o garantie a diversificarii produselor oferite consumatorului Roman si in acelasi timp asigurarea unei perspective excelente pentru dezvoltarea sectorului bio.

Aceasta dezvoltare isi pune fundamentele pe procesul de transformare a primelor ferme bio-ecologice, initiat de LaDorna in Carpati, inca din anul 2001.

Grupul Lactalis, cu sediul in Laval, Mayenne, in regiunea lactaliera din vestul Frantei, este prezent in peste 150 de tari din intreaga lume. Cu o cifra e afaceri de 9,6 miliarde euro, un numar de 33.500 de angajati si aproximativ 125 de platforme industriale, Lactalis are in portofoliu marci ca President, Galbani, Lactel, Rochefort-Societe.

LaDorna, cu un numar de 1.200 angajati pe 8 platforme industriale de productie, realizand o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007 si colectand la momentul actual aproximativ 35 milioane de litri de lapte, beneficiaza deja de un avantaj considerabil in ceea ce priveste dezvoltarea produselor ecologice si cea a fermelor cu lapte bio.