- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Lafarge Ciment a investit peste 2 mil. euro intr-o noua linie tehnologica

12 Sep, 15:47 • Redactia DailyBusiness
Lafarge Ciment Romania a inaugurat o noua linie de ambalare si paletizare, in urma unei investitii in valoare de 2,32 milioane de euro, au informat vineri reprezentantii companiei.
Lafarge Ciment a investit peste 2 mil. euro intr-o noua linie tehnologica

„Cu aceasta noua linie de insacuire (ambalare-n.r.) si paletizare, capacitatea uzinei de a livra ciment in saci a crescut la 4.000 tone pe zi”, a declarat Edmund Piess, directorul uzinei de ciment Lafarge din Medgidia, citat de NewsIn.

„Lafarge Ciment Romania a luat decizia de a amenaja, odata cu implementarea acestui proiect, si o platforma exterioara de stocare si incarcare in camioane, cu o capacitate maxima de 2.000 tone, in asa fel incat sa creasca la 3 si punctele simultane de livrare, rezultatul acestei decizii fiind concretizat in scaderea timpului de asteptare pentru incarcarea camioanelor”, a adaugat Piess.

Instalatia poate ambala ciment in saci de 50, 40, 35 si 25 kg si permite infolierea cu folie elastica tip stretch pentru o depozitare si un transport mai sigur al incarcaturii. Puterea instalata pentru linia de insacuire este de 200 kw, iar pentru partea de paletizare si infoliere de 60 kw.

Lafarge a achizitionat in 1997 producatorul national de ciment, Romcim. In prezent, Lafarge Ciment Romania detine 3 unitati de productie a cimentului, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj).

Lafarge Romania deruleaza activitati si in alte domenii ale producerii de materiale de constructii, avand in prezent 1.600 de angajati care opereaza pe langa instalatiile de ciment si 16 statii de betoane, 14 cariere si balastiere, o fabrica de ipsos si una de placi de gips-carton. Anul trecut, aceste operatiuni au generat o cifra de afaceri totala de aproximativ 400 milioane de euro.

Lafarge este unul dintre liderii mondiali in domeniul materialelor de constructii, cu toate cele 3 divizii ale sale: Ciment, Agregate si Betoane si Gips.

Grupul are 90.000 de angajati si este prezent in 76 de tari. In 2007, Lafarge a inregistrat o cifra de afaceri de 17,6 miliarde de euro si un profit net de 1,9 miliarde de euro.