- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Legendarul investitor Warren Buffet lasă tronul moștenire gigantul imperiu lui Greg Abel, vicepreședintele Bershire Hathaway „El va lua cele mai importante decizii şi cred cu tărie că vor fi similare celor pe care le-aş fi făcut şi eu”

14 May, 23:36 • Constantin Cristina
Warren Buffet, legendarul investitor, l-a numit drept moștenitor pe Greg Abel, devenind astfel vicepreședintele gigantului vehicul de investiții, Bekshire Hathaway.
Legendarul investitor Warren Buffet lasă tronul moștenire gigantul imperiu lui Greg Abel, vicepreședintele Bershire Hathaway „El va lua cele mai importante decizii şi cred cu tărie că vor fi similare celor pe care le-aş fi făcut şi eu”

Warren Buffet, legendarul investitor, a fost întrebat de foarte multe ori în legătură cu viitorul imperiului său, iar subiectul abordat cei membrii cei mai importanți ai companiei a fost succesiunea, scrie Bloomberg.

Vezi și: Un român, milionar în euro după ce a câştigat titlul european la poker. Un gălăţean a câştigat marele premiu la Joker

Legendarul investitor Warren Buffet lasă tronul moștenire gigantul imperiu lui Greg Abel

Așadar, în 2021, legendarul investitor îl numește drept moștenitor pe Greg Abel, devenind astfel vicepreședintele gigantului vehicul de investiții, Berkshire Hathaway, iar de atunci a încercat să-și facă simțită prezența în cadrul întâlnirilor și discuțiilor de business.

Sâmbătă, Buffett a reafirmat că se simte „100% confortabil” cu această decizie şi chiar a indicat că tranziţia s-ar putea petrece oricând.

„Greg înţelege problema distribuirii de capital la fel de bine ca şi mine. El va lua cele mai importante decizii şi cred cu tărie că vor fi similare celor pe care le-aş fi făcut şi eu. Lucrăm de 30 de ani împreună şi sunt sigur pe el şi abilităţile lui”, a declarat Warren Buffet.

Greg Abel, în vârstă de 60 de ani, care s-a alăturat lui Buffett şi partenerului său de afaceri Charlie Munger, a transformat afacerile energetice ale Berkshire, într-una din cele mai mari din SUA.

Buffet și Munger s-au pregătit pentru întrebarea despre recentele turbulențe bancare cu o serie de glume, mai exact au venit cu pancarte pe care erau scrise clasificările contabile evidențiate în timpul acestor tulburări. Unul era etichetat „disponibil pentru vânzare”, în timp ce pe celălalt scria „păstrat până la scadenţă”.

Revenind la subiectul serios, Buffet i-a criticat pe directorii executivi responsabili de bănxcile falimentare, fiind de părere că aceștia ar trebui să fie trași la răspundere pentru greșelile care s-au ascuns „la vedere”.

Warren Buffet
Warren Buffet

 

Printre cauzele problemelor din sistemul bancare se numără și mesajele proaste transmise publicului american către autoritățile de reglementare, politicieni și presă, în ceea ce privește criza.

Buffett a arătat cu degetul spre First Republic Bank, creditorul pe care JPMorgan Chase & Co. l-a salvat recent.

Documentele depuse de First Republic au arătat că creditorul oferea credite ipotecare foarte mari , neacoperite de guvern, la rate fixe care, în unele cazuri, erau doar cu dobândă timp de zece ani – ceea ce Buffett a catalogat drept „o alegere nebunească”.

„Totul a fost expus, iar lumea a ignorat această bombă până a explodat”, a mai spus legendarul investitior.

Tot dezastrul din instituțiile bancare au debutat cu lichidarea unui mic creditor cu focus pe criptomonede la începutul lunii martie, iar apoi au început să se răspândească și să cuprindă alte trei bănci regionale, inclusiv Silicon Valley Bank.

Buffet ține să evidențieze faptul că, dacă Guvernul nu ar fi acționat la momentul potrivit pentru a garanta toate depozitele SVB, din care majoritatea nu erau acoperite de plafonul de 250.000 de dolari al Federal Insurance Deposit Corp, ar fi fost o catastrofă pentru SUA.

Alte articole: Ce sume! La doar 22 ani, Selly câștigă până la 100.000 de euro pe lună pentru proiectele din mediul online. Tânărul antreprenor e deja milionar în euro!