- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Leul a crescut miercuri dimineata cu peste 1 ban, la 3,63 lei/euro

27 Feb, 11:25 • Redactia DailyBusiness
Moneda nationala a castigat peste un ban, pana la 3,63 lei/euro in prima parte a sedintei de miercuri, pe fondul intaririi forintului si revenirii interesului investitorilor fata de tarile din regiune.
Leul a crescut miercuri dimineata cu peste 1 ban, la 3,63 lei/euro

Chiar inainte de deschiderea pietei locale, leul a castigat brusc teren pana la 3,6180 lei/euro, pentru ca apoi sa fluctueze in apropiere de 3,63 lei/euro. La ora 11:15, euro era cotat cu 3,6315 lei.

„Am mers si noi cu cursul in jos dupa forint. Cred ca si sentimentul investitorilor fata de tarile emergente a mai revenit”, a spus Florin Constantinescu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), citat de NewsIn.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat puternic miercuri dimineata, la noi cotatii minime istorice fata de euro, atingand o cotatie de 1,5080 dolari/euro, iar la 11:15, ora Romaniei, cotatia era de 1,5076 dolari/euro.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin la un nivel ridicat, de peste 9% pe an, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.