- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Leul continua trendul de apreciere, cursul coboara la 3,66 lei/euro

13 May, 11:54 • Redactia DailyBusiness
Leul s-a apreciat in fata euro marti dimineata pana la 3,66 lei/euro fata de 3,68 lei/euro, nivelul de luni seara, moneda nationala urmand trendul regional, in conditiile in care si alte valute din zona s-au intarit in fata monedei europene.
Leul continua trendul de apreciere, cursul coboara la 3,66 lei/euro

Marti dimineata, leul a continuat trendul ascendent de luni, cand moneda nationala a castigat la cursul oficial circa 2 bani in fata euro, de la 3,69 lei/euro, nivelul de vineri, pana la 3,67 lei/euro.

„Leul s-a apreciat in ton cu alte monede din regiune, precum forintul sau zlotul, deoarece au existat miscari favorabile pe pietele internationale, in special pe cea americana, unde bursa a inregistrat azi (marti – n.r.) o crestere de aproximativ 1%”, a declarat Ioan Birle, dealerul sef al Bancii Transilvania, pentru NewsIn.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat in fata eruo, iar la 11:00 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5526 dolari.

Dobanzile overnight se mentin la nivelul de 9,75-10,25% pe an, peste nivelul dobanzii de politica monetara de 9,75% pe an, pe fondul cererii suficient de ridicate de lei din piata monetara.