- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Leul s-a apreciat usor marti, pana la un nou maxim anual, de 3,5638 lei/euro

22 Apr, 14:09 • Redactia DailyBusiness
Moneda nationala a atins marti un nou maxim anual, cursul oficial coborand usor pana la 3,5638 lei/euro, pe fondul unei piete calme, marcata de tendinta regionala si de asteptarea evolutiei lichiditatii din urmatoarea zile.
Leul s-a apreciat usor marti, pana la un nou maxim anual, de 3,5638 lei/euro

Cursul leului nu a mai atins un nivel atat de scazut din 27 decembrie 2007, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 3,5282 lei/euro, mentioneaza NewsIn.

„Este si o tendinta regionala, dar se asteapta in piata si miscarile de lichiditati de la finalul saptamanii”, a declarat Ioan Birle, dealerul sef al Bancii Transilvania, pentru NewsIn.

Ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii va fi miercuri, 23 aprilie, iar data limita pentru plata impozitelor si taxelor la bugetul de stat – vineri, 25 aprilie.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat marti pana la cotatii de peste 1,59 doalri/euro, iar la 13:30 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5929 dolari.

Dobanzile overnight s-au mentinut in apropierea dobanzii de politica monetara de 9,5% pe an dupa licitatia bancii centrale, in timp de dobanzile la o saptamana se mentin peste 10% pe an.