- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Leul s-a depreciat in raport cu euro miercuri, pana la 3,6317 lei/euro

16 Apr, 13:57 • Redactia DailyBusiness
Leul s-a depreciat miercuri in raport cu euro, de la un nivel de 3,6144 lei/euro afisat marti de banca centrala, pana la 3,6317 lei/euro, cursul oficial de miercuri, moneda nationala urmand trendul regional.
Leul s-a depreciat in raport cu euro miercuri, pana la 3,6317 lei/euro

„Cursul fluctueaza cam in aceeasi marja ca ieri, dar e destul de stabil fata de cum a fost saptamanile anterioare”, a spus Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, pentru NewsIn.

„Leul s-a apreciat la prima ora, cam cum au facut si alte monede din regiune, iar pe urma s-a depreciat usor, tot odata cu piata”, a adaugat Ciprian Mihai.

Dolarul american s-a depreciat miercuri dimineata pe pietele internationale, de la 1,5760 la 1,5853 dolari/euro, iar la 11:10 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5967 dolari, ceea ce indica un nou record de depreciere al monedei americane in raport cu cea europeana.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin la un nivel relativ scazut, de 8,75%-9% pe an, ca urmare a nivelului relativ ridicat de lichiditate din piata interbancara, ceea ce ar putea atrage o noua licitatie de sterilizare a excesului de lei din partea bancii centrale.