- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Lindab Romania a inregistrat o crestere a afacerilor de 23% in 2007

08 Apr, 13:19 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de sisteme metalice si solutii de ventilatii si profile Lindab Romania a inregistrat anul trecut o crestere a afacerilor de 23%, pana la o cifra de 46,7 mil. euro.
Lindab Romania a inregistrat o crestere a afacerilor de 23% in 2007

Divizia Profile a Lindab Romania a inregistrat in 2007 o crestere de 22%, vanzarile atingand valoarea de 43,9 milioane euro (fata de 36 milioane euro in 2006).

Sistemele de ventilatii au asigurat anul trecut vanzari de 2,8 milioane euro (comparativ cu 2 milioane euro in 2006), inregistrand astfel o crestere de 40%, fata de 2006.

La aceaste rezultate se adauga vanzarile de 20 milioane euro, obtinute de divizia de sisteme de constructie a grupului, Lindab Astron Building Systems, in 2007.

„Urmarim o prezenta puternica pe piata constructiilor industriale si de asemenea, ne-am propus consolidarea activitatii in industria sistemelor de ventilatii, care s-a bucurat anul trecut de o crestere interesanta. Aceasta tendinta confirma faptul ca, desi segmentul este la inceput in Romania, are potential de dezvoltare”, a declarat Andrei Sulyok, directorul general al companiei.

„Nu in ultimul rand, pentru 2008 ne-am propus deschiderea unui Centru de Instruire Lindab, in vederea combaterii unei probleme reale cu care ne-am confruntat si anul trecut, si anume lipsa specialistilor de pe piata fortei de munca in constructii”, a adaugat Sulyok.

La nivel international, grupul Lindab a raportat in 2007 o crestere de 22% comparativ cu 2006. Cifra de afaceri aferenta anului trecut a depasit valoarea de 1 miliard de euro.

La nivel de grup, divizia Profile a inregistrat anul trecut o evolutie pozitiva a vanzarilor, de 18% (pana la 510 milioane euro), iar divizia Ventilatii a inregistrat o crestere cu 26% (la 490 milioane euro).

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate. Lindab Profile se concentreaza pe industria constructiilor, oferind o gama complexa de sisteme metalice pentru constructiile civile si industriale. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatii: tubulatura si accesorii, elemente de racire, grile si anemostate sau atenuatoare de zgomot.