- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Louis Berger si Trapec, contract de 2,1 mil.euro cu statul roman

15 Jul, 08:00 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Transporturilor (MT) a acordat, luni, consortiului Louis Berger SAS si Trapec contractul de 2,1 mil.euro, privind supervizarea lucrarilor de imbunatatire a conditiilor de navigatie pe Dunare, pe sectorul dintre Calarasi si Braila.
Louis Berger si Trapec, contract de 2,1 mil.euro cu statul roman

Contractul este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si prin bugetul de stat.

Ministerul Transporturilor precizeaza ca acest contract de asistenta tehnica a fost acordat prin licitatie deschisa consortiului format din Louis Berger SAS – Franta si Trapec SA – Romania, iar beneficiarul final este Administratia Fluviala a Dunarii de Jos – Galati.

Scopul contractului de asistenta tehnica este asigurarea supervizarii lucrarilor, cu respectarea conditiilor de timp, cost si calitate, se arata intr-un comunicat al MT.

Perioada totala de implementare este de 45 luni de la data inceperii primei activitati.

„Consultantul va informa Ministerul Transporturilor cu privire la stadiul fizic si financiar al contractului de lucrari, reflectand diferentele aparute intre nivelul planificat si cel realizat. In urma analizei situatiei, consultantul va formula recomandari pentru solutionarea problemelor aparute in administrarea contractului de lucrari, in general, si in executia lucrarilor, in special. De asemenea, va consilia Ministerul Transporturilor in procesul de adoptare a deciziilor referitoare la gestionarea contractului de lucrari”, precizeaza comunicatul.

Activitatea consultantului se va desfasura pe perioada de executie a lucrarilor, respectiv 31 luni, si pe perioada de garantie a lucrarilor, la care se adauga cate o luna in faza de pre-constructie si in perioada de inchidere a contractului.