- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Lovitură dură pentru români. După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință, ratele vor exploda

02 Feb, 22:16 • Bumbeneci Diana
În plină criză economică, ratele românilor ajung la un nou record. Banca Centrală Europeană confirmă majorarea dobânzii de referință.
Lovitură dură pentru români. După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință, ratele vor exploda

Oamenii abia mai fac față cheltuielilor lunare, iar veștile proaste vin rând pe rând. Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, în cursul zilei de azi, că ratele vor crește din nou, scrie Mediafax.

BCE confirmă creșterea dobânzii de referință. Ratele vor exploda

Banca Centrală Europeană a confirmat astăzi majorarea cu 0,5 procente a componentelor dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro. Anunțul a fost făcut prin intermediului unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Ai mai putea citi: Inflația din România ar fi mult mai mare decât se credea! Florin Cîțu iese la rampă cu noi detalii

rate mai mari pentru români
rate mai mari pentru români

Consiliul Guvernatorilor va menţine direcţia majorării semnificative a ratei dobânzilor într-un ritm constant şi le va ţine la niveluri suficient de restrictive pentru a asigura revenirea inflaţiei pe termen mediu la ţinta de 2%. În acest sens, Consiliul Guvernatorilor a decis astăzi majorarea principalelor dobânzi cu 0,5% şi este de aşteptat să urmeze noi majorări”, anunţă Banca Centrală Europeană (BCE).

Mai mult, prin intermediul comunicatului transmis astăzi pe pagina oficială, Banca Centrală Europeană anunță că reprezentanții Consiliului Guvernatorilor au luat decizia de a majora cele trei dobânzi cheie. Vor fi majorate ratele dobânzilor operațiunilor de refinanțare, precum și instrumentul marginal de creditare și dobânzile depozitelor.

„Consiliul Guvernatorilor a decis majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,50%. În acest context, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 3,00%, 3,25% şi 2,50%, cu efect din 8 februarie 2023”, subliniază BCE.

Te mai poate interesa: Ministrul Mediului confirmă astăzi când începe programul Rabla. Ce beneficii noi vor avea românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult