Finante-Banci

Lucian Anghel: Romania va creste mai repede decat zona euro

24 Mar, 13:30 • valentin..nicolae
Romania va inregistra un ecart pozitiv de crestere economica fata de zona euro o buna perioada de timp, a declarat vineri economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.
Lucian Anghel: Romania va creste mai repede decat zona euro

„Nu ne-am modificat de cateva luni prognoza de crestere economica pentru 2012 – 1,2%. Ar putea sa para putin, dar daca ne comparam cu ce s-ar putea intampla in zona euro este un ecart de un punct si ceva. Romania va ramane peste zona euro cu un punct si ceva, ca si anul trecut. Este normal ca economia romaneasca sa creasca mai repede decat zona euro, dar nu vor mai fi cresterile cu care ne-am obisnuit inainte de 2008. Romania va avea un ecart pozitiv fata de zona euro o buna perioada de acum incolo”, a spus Anghel, potrivit agerpres.ro.

El a afirmat ca se exagereaza cu faptul ca Romania ar putea intra in recesiune tehnica daca va inregistra o a doua scadere a economiei, in primul trimestru al anului fata de ultimul din 2011.

Anghel a mentionat si faptul ca, fata de trimestrul I 2011, prognoza de crestere economica pentru trimestrul I 2012 este de 1%.