- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Managementul Nuclearelectrica face exercitii pentru eventualitatea de accident nuclear

09 Sep, 17:32 • Redactia DailyBusiness
Personalul de conducere si suport la urgenta al Nuclearelectrica va desfasura in perioada 8-29 septembrie 2008 exercitii partiale de urgenta aplicabile in cazul unui incident nuclear, a informat marti compania.
Managementul Nuclearelectrica face exercitii pentru eventualitatea de accident nuclear

„In ziua fiecarui exercitiu, personalul de conducere si suport la urgenta participa la o sesiune de pregatire ce are loc la Centrul de Control al Urgentei de pe Amplasament”, se precizeaza in comunicatul companiei.

Sesiunea de pregatire va consta in reinstruirea managementului si personalului de suport la urgenta pe tema procedurilor aplicabile in cazul unui incident radiologic si recapitularea modului de folosire a mijloacelor si echipamentelor de urgenta din dotarea centrului de control al ugentei de pe amplasament.

Exercitiile propriu-zise se desfasoara dupa sesiunile de pregatire.

De asemenea, in conformitate cu documentele aprobate ale centralei nuclearelectrice (CNE) Cernavoda, cel putin o data pe an este organizat un exercitiu anual de urgenta radiologica in care sa fie implicat tot personalul de pe amplasament.

Anul acesta, se va desfasura exercitiul anual de urgenta radiologica „Olimpia 2008”, care va avea loc la data de 15 octombrie 2008, in care se va simula un accident nuclear la Unitatea 2 de pe amplasamentul CNE Cernavoda.

Scopul acestor exercitii este de a testa principalele elemente ale Planului de Urgenta pe Amplasament si ale procedurilor de urgenta, precum si evaluarea capabilitatii si pregatirii personalului centralei pentru raspunsul la urgente.