- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

McDonald\’s Romania, afaceri cu 18% mai mari in T1, pana la 80 mil. lei

13 May, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Lantul de restaurante fast-food McDonald's Romania a inregistrat in primul trimestru din 2008 o cifra de afaceri de 80 milioane lei (circa 21,75 mil. euro), in crestere cu peste 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform lui Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei.
McDonald\'s Romania, afaceri cu 18% mai mari in T1, pana la 80 mil. lei

„Pentru 2008 vizam o crestere a cifrei de afaceri cu 18-20% fata de 2007”, a declarat Cristian Savu, citat de NewsIn.

Conform lui Savu, McDonald’s Romania va inaugura in 2008 patru-cinci restaurante noi, dintre care unul a fost deja deschis in Baneasa Mall, iar cel de-al doilea va fi deschis in iunie, in Capitala, in zona Floreasca, unde este prezent si retailerul Billa.

In 2009, compania vrea sa deschida intre opt si zece restaurante, extinderea McDonald’s in tara datorandu-se in primul rand cresterii puterii de cumparare a romanilor.

McDonald’s Romania, filiala a companiei internationale McDonald’s Corporation, este cea care decide urmatoarea locatie pentru deschiderea unui nou restaurant si daca sunt indeplinite toate conditiile necesare. Dupa deschidere, restaurantul McDonald’s poate fi preluat in franciza de un partener local pe o perioada de peste zece ani.

Din cele 54 de restaurante McDonald’s existente in Romania, doar patru (trei in Brasov si unul in Suceava) sunt operate in sistem de franciza.

McDonald’s Corp a inregistrat in primul trimerstru al acestui an un profit net de 946,1 milioane dolari (circa 612 mil. euro), in crestere fata de profitul net de anul trecut, de 762,4 milioane dolari (circa 493 mil. euro), iar veniturile au crescut in primul trimestru cu 6%, la 5,61 miliarde dolari (circa 3,24 mld. euro).