- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

MedLife si-a dublat cifra de afaceri in primele sase luni

15 Jul, 12:33 • Redactia DailyBusiness
Compania MedLife, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata serviciilor medicale private, a realizat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 14,3 mil. dolari (8,99 mil.euro), dubla comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, cand cifra de afaceri a fost de 7,6 mil.dolari (4,7 mil.euro).
MedLife si-a dublat cifra de afaceri in primele sase luni

Compania a inregistrat in primul semestru un profit operational de 2,3 milioane dolari (1,44 mil.euro).

Mihail Marcu, presedintele MedLife, a declarat ca principalii factori care au determinat rezultate foarte bune in primele sase luni sunt extinderea in Bucuresti cu o noua Hyperclinica MedLife, cresterea adresabilitatii spitalului Life Memorial si deschiderea centrului medical si laboratorului MedLab din Cluj-Napoca.

In primul semestru al 2008, MedLife a realizat investitii in valoare de aproximativ 3 milioane dolari care au fost directionate spre deschiderea laboratorului si centrului medical MedLab din Cluj-Napoca, finalizarea fazelor de proiectare si autorizare ale spitalelor teritoriale din Iasi si Brasov, finalizarea etapei de constructie a Hyperclinicii MedLife din Timisoara si dotarea cu aparatura medicala a Hyperclinicilor MedLife Unirii si Grivita.

Pe de alta parte, MedLife si-a diversificat in primul semestru gama de analize de laborator oferite, veniturile agregate ale laboratoarelor MedLab crescand cu peste 80%.

Conform propriilor estimari, MedLife este lider pe piata serviciilor medicale private din Romania si detine peste o treime din cota de piata in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati.

La nivel national MedLife are o cota de piata de 5% din totalul serviciilor medicale private. MedLife are 870 de angajati, din care peste 400 sunt medici si personal medical. In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%.