- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

MEF testeaza sistemul informatic pentru listarea pe Bursa a titlurilor

29 Apr, 17:27 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va incepe testarea a doua aplicatii informatice pentru listarea bondurilor la Bursa de Valori, precum si pentru plasarea si ajudecarea emisiunilor de titluri pe piata primara, a anuntat institutia.
MEF testeaza sistemul informatic pentru listarea pe Bursa a titlurilor

Ministerul va introduce un sistem electronic de licitatie pentru piata primara a titlurilor de stat, dezvoltata de Reuters, astfel incat plasarea si adjudecarea emisiunilor sa se realizeze la nivelul MEF.

Rezultatele licitatiilor ar urma sa fie transferate in timp real in sistemul elecronic de decontare si depozitare a titlurilor de stat existent la Banca Nationala a Romaniei (BNR), printr-o conexiune speciala, care sa permita procesarea automata.

In prezent, derularea licitatiilor pentru emisiunile de titluri de stat se realizeaza prin BNR, institutie mandatata de MEF sa indeplineasca functia de agent de plasare pentru emisiunile de titluri de stat.

In cadrul aceluiasi proces va fi implementata o solutie informatica privind listarea la bursa a titlurilor de stat. Solutia aleasa va permite conectarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la sistemul electronic de decontare si depozitare a titlurilor de stat, asigurandu-se simultaneitatea tranzactionarii titlurilor de stat pe piata bursiera si pe cea interbancara in conditiile pastrarii infrastructurii tehnice actuale.

Pentru implementarea sistemului informatic vor colabora MEF impreuna cu BNR, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), BVB si Depozitarul Central (RoClear).