- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Aleșii încă dezbat Ordonanța pe energie. Nicolae Ciucă: „Este discutată şi această formulă a unor vouchere”

03 Oct, 22:12 • Gabriela Andreescu
Ordonanța pe energie nu este gata! OUG Nr. 119 privind energia se află în dezbatere în Parlament, urmând să fie transpuse şi propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene, a declarat Nicolae Ciucă
Aleșii încă dezbat Ordonanța pe energie. Nicolae Ciucă: „Este discutată şi această formulă a unor vouchere”

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, 3 octombrie, că nu au fost finalizate modificările la Ordonanţa de urgenţă 119 privind energia.

„Nu au fost finalizate încă modificările la Ordonanţa 119, urmând ca odată cu propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene ele să fie transpuse şi în modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119”, a afirmat Ciucă, întrebat dacă susţine modificările făcute în Senat la Ordonanța pe energie.

Nicolae Ciucă introduce ideea acordării unor facilități pentru familiile cu mai mulți copii.

Nicolae Ciucă a vorbit despre Ordonanța pe energie
Nicolae Ciucă a vorbit despre Ordonanța pe energie

Premierul a spus că susţine amendamentul adoptat în Senat privind facilităţi pentru familiile cu trei şi mai mulţi copii, dar este discutată şi varianta cu acordarea de vouchere. Nicolae Ciucă a adăugat că va fi aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat, informeaza Agerpres.

Te-ar putea interesa și: Nicolae Ciucă, despre izbucnirea unui al treilea război mondial: „Cetăţenii sunt şi aşa destul de înfricoşaţi de orice evoluţie şi orice retorică ce apare în spaţiul public”

„Este discutată şi această formulă a unor vouchere. Am discutat-o chiar în interiorul coaliţiei, am discutat-o şi cu preşedintele PSD. Trebuie să avem în vedere care dintre cele două propuneri este mai simplu de aplicat şi care să ajungă mai repede fără să treacă prin întreg procesul acesta birocratic”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul României a fost întrebat dacă trebuie să se ia în calcul la factura de energie consumul din anul 2021 sau la zi:

„Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Citește și: Premierul Ciucă anunță ce pensii vor fi în 2023 și ce se întâmplă cu pensiile speciale. „Propuneri au venit, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea”

Premierul României a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și pe tema ajutoarelor pentru lemne. Nicolae Ciucă a răspuns că factorii de decizie urmează să ia o hotărâre în viitorul apropiat.

„Urmează ca până miercuri Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor, să vină cu o propunere concretă în acest sens. Dacă va fi nevoie de un astfel de plafon, îl vom adopta, acum, când discutăm, nu am adoptat această decizie”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Senatul a adoptat OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult