- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Noi titluri de stat Tezaur pentru iunie-iulie. Ce dobânzi pot obține românii și care este perioada de cumpărare

21 Jun, 11:09 • stefan.vlad
Noi titluri de stat Tezaur pentru iunie-iulie. Începând de miercuri, 21 iunie 2023, românii pot investi cu maturitãți de 1 și 3 ani ,cu dobânzi anuale de 6,50% și, respectiv, 7,30%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.
Noi titluri de stat Tezaur pentru iunie-iulie. Ce dobânzi pot obține românii și care este perioada de cumpărare

Noi titluri de stat Tezaur pentru iunie-iulie. „Titlurile de stat pot fi o alternativă foarte bună la depozitele bancare, pentru că sunt fără risc şi veniturile nu se impozitează. Tocmai de aceea, din 2018 şi până acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor să le aducă venituri suplimentare şi au subscris peste 28 miliarde de lei.

Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investiţiile în titluri de stat oferă confortul de a şti exact cât va câştiga cel care investeşte şi în cât timp. Deci sunt o ocazie foarte bună pentru cei care vor să conserve puterea de cumpărare a banilor, fiind o sursă garantată de venit pasiv”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Citește și: Mugur Isărescu face investiții păguboase. Guvernatorul BNR a pierdut din investiția în titluri de stat din 2021

Noi titluri de stat Tezaur pentru iunie-iulie

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 21 iunie – 14 iulie 2023 pot fi achiziţionate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban şi 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, pot fi achiziţionate prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.