- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Numarul agricultorilor ecologici inregistrati a crescut cu peste 9% in 2008

10 Feb, 15:46 • Redactia DailyBusiness
Numarul operatorilor ecologici din agricultura inregistrati a crescut cu peste 9% in 2008, comparativ cu anul precedent, a declarat Teodora Aldescu, consilierul pentru agricultura din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).
Numarul agricultorilor ecologici inregistrati a crescut cu peste 9% in 2008

Astfel, in 2008, s-au inregistrat circa 4.200 de operatori ecologici in agricultura, fata de 3.800 in anul anterior, a explicat consilierul pentru agricultura din cadrul MAPDR, citat de NewsIn.

Potrivit lui Aldescu, marea majoritate (93%) din cei inregistrati anul trecut sunt producatori, iar restul sunt procesatori si comercianti.

Termenul de inregistrare a activitatii operatorilor in agricultura ecologica la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost prelungit pana la 30 decembrie 2008, de la termenul initial de 1 iunie.

„Inregistrarea este pasaportul lor de producator in agricultura ecologica”, a mai spus Teodora Aldescu.

Inregistrarea se face prin completarea fiselor de inregistrare puse la dispozitia producatorului de catre MAPDR, prin intermediul Directiilor Agricole de Dezvoltare Rurala.

Aceste fise confera operatorului calitatea de producator in agricultura ecologica si reprezinta documente eligibile pentru obtinerea de subventii nationale in agricultura ecologica, precum si pentru accesarea sprijinului destinat agriculturii ecologice ce se va derula in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).