- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Petrom invita AVAS la negocieri pe tema investitiilor din 2007

26 Feb, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Petrom a reluat discutiile cu AVAS pentru a rezolva pe cale amiabila problema referitoare la revizuirea bugetului de investitii pe 2007, a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al companiei.
Petrom invita AVAS la negocieri pe tema investitiilor din 2007

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat Tribunalului Bucuresti anularea partiala a Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) Petrom privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe anul 2007. Primul termen de judecata este fixat pentru 6 martie.

AVAS a solicitat in instanta anularea partiala a bugetului de investitii a Petrom in 2007, pentru ca investitiile aprobate anul trecut au un grad mare de risc si deoarece pretul de achizitie al Petromservice a fost prea mare.

„Am inceput din nou discutia cu AVAS, pentru ca problemele trebuie sa fie rezolvate amiabil. Noi speram sa rezolvam aceasta problema pe cale amiabila si sa ne intelegem”, a declarat, marti, Mariana Gheorghe, referindu-se la chemarea in instanta de catre AVAS.

Petrom considera ca solicitarea AVAS este neintemeiata, intrucat AGEA, a carei decizie este atacata, a fost convocata si s-a desfasurat cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, fiind respectate drepturile tuturor actionarilor societatii.