- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piraeus a \”inghetat\” dobanda de referinta pentru credite in lei la 15,97% pe an

21 Oct, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Piraeus Bank Romania a anuntat marti ca mentine dobanda Robor (dobanda interbancara in functie de care se calculeaza dobanda variabila la credite in lei) la nivelul din data de 16 octombrie, respectiv 15.97% pentru 3 luni, dobanda la creditele in lei devenind astfel o suma intre acest nivel si marja bancii.
Piraeus a \inghetat\ dobanda de referinta pentru credite in lei la 15,97% pe an

Masura adoptata de Piraeus Bank Romania se aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice care au contractat imprumuturi in moneda nationala si intra in vigoare retroactiv, incepand cu 17 octombrie.

„Decizia bancii este menita sa asigure clientilor sai posibilitatea respectarii obligatiilor financiare in contextul financiar actual”, se mentioneaza in comunicatul emis de banca.

Anuntul institutiei financiare vine in contextul in care in piata au aparut stiri conform carora mai multe banci comerciale locale ar fi calculat dobanzile variabile la creditele in lei percepute clientilor, in functie de dobanzile mari interbancare din ultimul timp.

Grupul financiar Piraeus Bank, care detine banca locala, este prezent cu filiale in special in zona Europei de Sud-Est, dar si in centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in prezent 868 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra, Cipru si Ucraina.