- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piraeus Bank a scos pe piata dobanzile de 10,5% la economiile in lei

01 Apr, 11:33 • Redactia DailyBusiness
Piraeus Bank Romania lanseaza depozitul Star in lei si euro, cu o maturitate la 3 luni, banca oferind o dobanda fixa de 10,5% la depozitele in lei si de 5% la cele in euro.
Piraeus Bank a scos pe piata dobanzile de 10,5% la economiile in lei

Dobanda de 10,5% pentru depozitele in lei este cea mai mare de pe piata bancara, la ora actuala, se mentioneaza in comunicatul Piraeus. Banca nu percepe comision pentru constituirea depozitului si retragerea banilor.

„Depozitul Star se adreseaza persoanelor cu venituri medii si mari, care vor sa economiseasca sume importante de bani si sa beneficieze de dobanzi pe masura”, a declarat Catalin Parvu, director general retail banking si operatiuni, Piraeus Bank Romania.

„Noul tip de depozit este personalizat astfel incat sa raspunda nevoilor specifice exprimate de publicul tinta”, a mai spus Parvu.

In 2007, profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania a crescut anul trecut de aproape 6 ori, pana la 22 milioane euro, pe fondul triplarii activelor administrate.

Dupa majorarea dobanzii cheie de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), mai multe banci au recurs la majorari de dobanzi la depozite si credite. Marti, Banca Comerciala Romana a anuntat majorari de dobanzi la depozite si credite, iar Libra Bank Romania a crescut dobanzile la economii. Bancpost a anuntat saptamana trecuta majorarea dobanzilor la depozitele Ronsmart.

Faptul ca institutiile de credit beneficiaza de bonificatii mai mari pentru depozitele pe care le deschid la banca centrala le-a determinat sa majoreze la randul lor dobanzile oferite la economii, iar pentru echilibrarea costurilor si veniturilor, si pe cele la credite.