- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Polițiștii din Bacău fac febră musculară la degete de la scris la tastatură și sunt afectați de „poziție șezândă prelungită”. Vor bonus pentru condiții grele de muncă

27 Oct, 19:34 • Gabriela Andreescu
Conducerea Poliției Locale Bacău solicită primăriei locale să acorde angajaților instituției spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Pentru a veni în ajutorul cerințelor lor, polițiștii locali au apelat la Direcția de Sănătate Publică județeană care le-a emis buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă. Motivele expuse în aceste documente, însă, sunt cel puțin bizare.
Polițiștii din Bacău fac febră musculară la degete de la scris la tastatură și sunt afectați de „poziție șezândă prelungită”. Vor bonus pentru condiții grele de muncă

Conform rapoartelor DSP, polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri pentru că stau prea mult timp pe scaun și, totodată, pot face „febră musculară” la degete pentru că scriu foarte mult pe calculator.

Buletinele emise de DSP Bacău au atras atenția atenția presei locale prin modul în care au fost efectuate:

Șoferi care se infestează cu agenți microbieni în timp ce studiază dosare

Potrivit Ziarului de Bacău, buletinele DSP sunt, pe alocuri, lipsite de orice logică. De exemplu, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, documentul precizează că angajații, deci șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. Sau că sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Toate acestea, însă, nu par a avea de-a face cu activitatea unui șofer.

Polițiști la risc de „solicitare musculo-osteo-articulară(…) în cursul redactării documentelor” și afectați de „poziție șezândă prelungită”

De asemenea, în cadrul buletinului ce vizează intituția, se arată că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. Conform DSP Bacău aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC„. Mai direct spus, fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des, comentează presa locală.

Polițiștii din Bacău fac febră musculară la degete de la scris la tastatură și sunt afectați de „poziție șezândă prelungită”
Polițiștii din Bacău fac febră musculară la degete de la scris la tastatură și sunt afectați de „poziție șezândă prelungită”

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

Ziarul local a solicitat și un punct de vedere de la DSP Bacău, pentru a strictețea cu care au fost elaborate buletinele respective, având în vedere că șoferii Poliției Locale sunt trecuți în dreptul riscurilor privind studierea dosarelor.

Directoarea Mihaela Arim a precizat că nu poate răspunde de corectitudinea observațiilor din buletine, însă va atrage atenția ca documentele sa fie reverificate.

„Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”,a declarat Mihaela Arim pentru sursa citată.

Citește și: Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile. Datele ajungeau în telefoanele hoților, prin unde radio

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult