- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile. Datele ajungeau în telefoanele hoților, prin unde radio

19 Oct, 14:41 • Cassano Sabrina
Marți dimineață mai multe persoane au fost săltate de către autorități. Înfractorii goleau cardurile românilor, iar datele ajungeau direct în telefoanele lor, prin unde radio.
Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile. Datele ajungeau în telefoanele hoților, prin unde radio

Marți dimineață mai multe persoane au fost săltate de către autorități. Procurorii DIICOT și Poliția au făcut mai multe percheziții in în municipiul București și în județele Iași, Bacău și Neamț.

Din primele cercetări efectuate reiese că anul 2021, un grup de 6 persoane, ar fi construit un grup infracțional organizat, la care ulterior au mai aderat încă 4 persoane. Aceștia montau ATM-uri sau alte terminale de plată cu ajutorul cărora ar fi citit datele cardurilor bancare ale persoanelor care utilizau ATM-urile sau terminalele de plată. Datele erau transmise pe telefoanele infractorilor, prin unde radio.

Cum acționa grupul infracțional

Cu ajutor telefoanelor, datele cardului bancar ale persoanelor ar fi fost retrase de către grupul infracțional  de la ATM – uri cu tehnologie de comunicare prin unde radio integrată sau ar fi fost efectuate plați, cu ajutorul unui P.O.S.

Grupul infracțioal, format din cele șase persoane,  ar fi fost condus la DIICOT pentru că există bănuiala  că ar fi fost implicate în desfășurarea de activități infracționale.