- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Primul magazin Mobexpert integrat intr-un parc comercial, la Suceava

16 Apr, 11:41 • Redactia DailyBusiness
Mobexpert, liderul pietei de mobilier din Romania, a investit 2,5 mil. euro in deschiderea unui hipermagazin in cadrul Shopping City Suceava, primul din seria de unitati ce vor fi integrate in parcuri comerciale, a anuntat miercuri compania.
Primul magazin Mobexpert integrat intr-un parc comercial, la Suceava

„Hipermagazinul are o suprafata totala de 6.000 mp si reprezinta formula pilot dezvoltata de Mobexpert pentru orasele de dimensiuni medii”, au declarat reprezentantii Mobexpert.

„Proiectul este, de asemenea, primul din afara Bucurestiului integrat intr-un parc comercial. Daca celelalte hipermagazine Mobexpert operate in prezent au fost dezvoltate de companie, integrarea in parcuri comerciale va fi varianta adoptata, de acum incolo, pentru toate celelalte deschideri planificate”, au mai spus reprezentantii companiei.

Hipermagazinul Mobexpert de la Suceava dispune de o suprafata desfasurata pe doua etaje cu doua platforme decalate si o curte interioara. Aceasta permite un maximum de vizibilitate a produselor expuse din orice punct, permitand vizitatorilor sa aleaga zona pe care doresc sa o vada.

Magazinul propune game complete pentru casa, decoratiuni si mobilier pentru birouri si colectivitati. Hipemagazinul de la Suceava, deschis 7 zile din 7, este deservit de o echipa operationala de 70 membri, estimata sa fie extinsa la 100 de persoane pana la sfarsitul anului.

Hipermagazinul Mobexpert de la Suceava este al saselea din reteaua romaneasca a companiei si al doilea hipermagazin destinat mobilierului pentru casa si decoratiuni, deschis in afara Bucurestiului.

Mobexpert vrea 20 de hipermagazine in Romania pana in 2011

Pe piata din Romania, Mobexpert are in vedere extinderea retelei cu 4 hipermagazine in 2008, la Suceava, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti, pentru care a prevazut o investitie de 8 milioane euro. Extinderea retelei din Romania face parte din strategia Mobexpert de consolidarea ca brand regional. Pana in 2011, compania si-a propus sa opereze 25 de astfel de hipermagazine in intreaga regiune, dintre care 5 in afara granitelor tarii.

Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale, Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati.

Reteaua regionala Mobexpert numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 4 hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara.

In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent la Sofia (Bulgaria) si Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 3.500 de angajati, dintre care peste 2.400 in fabrici. Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a grupului Mobexpert, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost aditionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 mp) din retea care functioneaza in regim de franciza si de activitatea de real estate.

Grupul Mobexpert a exportat in 2007 aproximativ 27% din productia proprie in Franta, Germania, Olanda si alte tari, in timp 73% din productie a fost destinat pietei regionale.