- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Privatizarea Antibiotice Iasi a fost anulata

28 Feb, 08:20 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a decis miercuri oprirea privatizarii societatii Antibiotice Iasi. Fara a motiva decizia, executivul a precizat ca a luat aceasta hotarare avand in vedere si importanta economica si sociala deosebita a producatorului de medicamente.
Privatizarea Antibiotice Iasi a fost anulata

Urmare a deciziei guvernului, AVAS va revoca oferta de privatizare, iar licitatia cu strigare, programata pentru 18 martie va fi anulata.

Liderul sindical de la Antibiotice Iasi, Vasile Stanga, a declarat ca decizia este una corecta pentru ca modalitatea de privatizare ar fi dus la posibila inchidere a societatii.

„Noi am atacat in justitie si am castigat procesul impotriva AVAS prin care am cerut oprirea procesului de privatizare. Nu am fost de acord ca privatizarea sa se desfasoara prin licitatie publica cu strigare, modalitate prin care oricine ar fi putut pune mana pe Antibiotice si ar fi transformat-o probabil in fier vechi, iar terenurile ar fi fost folosite pentru afaceri imobiliare”, a declarat Stanga, pentru DailyBusiness.

Privatizarea Antibiotice a intrat in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie 2007. AVAS a pus in vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la Antibiotice, la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 lei/actiune, aproximativ 130 milioane de euro.

Pretul a fost stabilit in urma unei evaluari realizate de un consultant international, AT Kearney GmbH.